Az én beszerzési forrásaim.

Amióta boldog Polgári Otthon tulajdonos lettem, számomra is hihetetlen módon a tárgyaim elkezdtek megváltozni körülöttem. Ez csupán azért furcsa, mert sosem rajongtam a régi dolgokért, mindig azt mondogattam, én ugyan nem fogok egy múzeumban élni. Igen ám, de ahogy kezdett körvonalazódni bennem milyen otthont is szeretnék, rájöttem arra is, hogy bizony ehhez néhány régi dologra is szükségem lesz. Így kezdem el először különböző online portálokon vásárolni, majd régiségpiacra járni. Na ha valaki nekem 10 évvel ezelőtt ezt mondja, hát....
Az első hely ahol megfordultam, már csak a lakhelyem miatt is, adott volt, de erről már többen írtak, ez nem más, mint a váci VS Antikvitás. Ha valaki valamilyen régiségre vágyik, a hely tényleg szuper, érdemes benézni, szinte minden van mi szem szájnak ingere, ami nem is csoda, hiszen a tulajdonos Holland, és nagyon is jól tudja mit honnan kell beszerezni.
Viszont ha valaki valami különlegesre, egy kis időutazásra vágyik, annak a kedvenc  helyemet ajánlom, ami nem csupán egy régiségpiac, hanem egy mesébe illő hely, rengeteg kedves emberrel, és még kedvesebb eladókkal, akik minden vasárnap kínálják a portékáikat. Nem csak régiség van itt, hanem rengeteg őstermelő, finomabbnál finomabb étellel itallal, zöldséggel gyümölccsel, na és persze rengeteg kézműves saját készítésű portékával.

Ja, és, hogy hol van? Káptalantótiban, a Káli-medence szívében. Engem már a hely neve is elvarázsol: Liliomkert Piac
Nem is szaporítom tovább a szót, inkább mutatom a képeket, ami szerintem titeket is meg fog győzni, hogy ezt bizony látni kell.

Mi egy esős vasárnapon érkeztünk, mikor bizony azt hittük, rajtunk kívül nem lesz senki, tévedtünk!
Majd jó alaposan meguzsonnáztunk, és azt sem tudtuk merre induljunk tovább :)
Így logikusan visszatértünk a bejárathoz, és innen indultunk körbe, amire azért jó sok időt kell szánni, már csak az említett kedves emberek miatt is.
Van itt tényleg minden, mi szem szájnak ingere.
És olyan rész is akadt, amiről nem tudtam eldönteni, hogy eladó, vagy csupán dekoráció :)
Ahogy haladtunk beljebb, még egy titkos kertet is találtunk :)
Talán egy fűszerkert lehetett valamikor.
És, hogy mivel tértünk haza? Szégyen nem szégyen, bő egy hónapja nem volt időm lefotózni, így a " kincsek " bemutatása, már egy következő poszt témája lesz.
Annyit azért elárulok, hogy az ötágú rézgyertyatartótól a rózsaszörpig minden lapult a szatyrainkban :)
Egy valamit azért még így a bejegyzés végén meg kell említenem, a hely egyetlen hátránya, hogy sajnos nem a legolcsóbb, ez már a parkolóban fellelhető autók típusából, és rendszámából is kitalálható volt, de azért szépen mosolyogva lehet valamicskét alkudni :)
A helynek egyébként hivatalos facebook oldala van, ahol további képeket, információkat találtok:
https://www.facebook.com/pages/Liliomkert-Piac/127708663911926
Én már csatlakoztam :)
Eni





Egy Polgári Otthon életre kel. A hálószoba.

Ez volt az a helyiség, ami viszonylag hamar elkészült, hiszen aludni mégiscsak kell valahol, viszont sokáig filóztam, hogy megmutassam e egyáltalán? Na nem azért mert szerintem olyan ronda lett, (  legalábbis remélem, hogy nem így fogjátok gondolni ) csupán csak azért, hogy legyen egy kis apró titkom :) De végül is titkaim még akadnak, szóval mutatom a majdnem végeredményt, mert ugye nálam minden folyamatosan változik, szóval amit ma mutatok, egyáltalán nem biztos, hogy holnap is ugyanúgy lesz. 
Annyit még előljároban, hogy ez az egyetlen egy helyiség ahová új bútor került, na vajon miért? :)
Akik ismerték a Női Otthont, nekik azt hiszem nem kell sokat magyaráznom, akik pedig nem, nekik csak annyit mondok, hogy amikor kedves nőgyógyász barátnőm meglátta csak annyit mondott: Jézusom ez egy ösztrogén bomba :)
Ja és még valami, az új bútort nem bírtam túl sokáig, így már a felét eladtam, így Ti már tulajdonképpen a második verziót fogjátok látni.

A kiindulópont, sok sok lommal tavaly ősszel.
A fal itt is semleges, ehhez minden helyiségben ragaszkodtam, mert a színeset hamar megunom, a festést viszont nem túlságosan szeretem.
Ezen a komódon két kedvenc bloggerem alkotása is megtalálható.
Szóval a fal színének kiválasztásával nem volt gond, annál inkább a bútorral, ami legyen elegáns, ne túl férfias, de ne is egy ösztrogén bomba, és természetesen árban is meg kellett hogy feleljen. Végül erre a családra esett a választás, ami mindenki számára elfogadható volt. Végül is szeretem, csak egy kicsit feldobtam. 

Az ágy végébe pl. került néhány csík tapéta, ami rafinált módon megtöri a hatalmas belmagasságot, ami eleinte nagyon sok gondot okozott.
A falra néhány szerintem határozottan nőcis kép.
Szerencsére mostanra a tökéletes ágytakarót is sikerült megtalálnom, Ti a dekoráció alatt találjátok :)
Nálunk, még a hálóban is levendula van, sőt elárulok nektek egy apró trükköt, ha nem tudtok aludni, bátran tegyetek a párnátok alá is. Én, hogy fokozzam a hatást, még a csuklómra is szoktam néhány cseppet cseppenteni, mert elég rossz alvó vagyok :(
És, hogy hogy kerül a rózsa szörp a hálószobába? Egyszerűen szép!
Azt hiszem az éjjeli szekrényem is elég egyedi, pont ezért  szeretem.
És a hálószoba éke lett az íróasztalom, amiről azt hiszem már jó sok képet láttatok.


ÉDES ÁLMOKAT !
Eni

Csupa csupa levendula, ahogyan én szeretem :)

Aki most hosszas leírást vár, az bizony csalódni fog, mert kivételesen egy képes beszámolóval készültem, minimális szöveggel. Persze már amennyire ez tőlem telik :) Mindig megfogadom, hogy nem lesz körítés, de végül ezt,  meg azt még mindig oda kell írnom....
Szóval most igyekszem a lényegre szorítkozni, és bemutatni a levendulát, ahogyan én szeretem.
Mindenhogy :)

Csak így egyszerűen csokorba kötve, egy kis papír csipkével dekorálva.
Koszorú formájában, amit idő hiányában a ceglédi Oázis dolgozói készítettek nekem. Ezúttal is köszönet érte :)
Buzogány formájában, amit a tavalyi levendulafesztiválon tanultam meg elkészíteni.
Olaj formájában, amit magunk is el tudunk készíteni, és még mutatósabb ha az üveget is dekoráljuk egy picit.
Cukor formájában. amit szintén magam készítek, hiszen a téli teák, és a nyári limonádék elengedhetetlen kelléke. Cukorbetegek, stiviával, vagy nyírfacukorral is készíthetik!
Ajándéknak is kiváló! Ez a verzió barna, és fehér cukor rétegezésével készült, csupán a dekoráció kedvéért.
Időhiányában az egyetlen nem saját készítésű alkotás. A félreértések elkerülése végett nem süti, hanem szappan :)
  És természetesen szappan formájában, aminek elkészítéséről bővebben itt olvashattok:
http://kreativkertkreativotthon.blogspot.hu/search/?q=levendula

És a kertből sem hiányozhat, hogy mindezeket a dekorációkat, ajándékokat saját szüretelésű levendulából készíthessük el!!! Tíz bokor ezekhez a dekorációkhoz bőven elég :)

Én kizárólag rózsával együtt ültetem, és nem csak azért mert szép, hanem mert a rózsát is imádom :) Ráadásul ennek a párosításnak az egyik nagy előnye, hogy a levendula távol tartja a rózsától a tetveket. Ezt mindenképpen próbáljátok ki!
Ugye nem kell titeket továbbgyőzködjelek, hogy a levendula és a rózsa egy elválaszthatatlan páros :)
Eni

Kertek, ötletek amik inspirálnak.

Nem titok, hogy az otthonom kialakítása mellett időm nagy részét a kert tervezgetése teszi ki. Mert ugye egy Polgári Otthonhoz ( csak én nevezem így ) egy elegáns kert dukál. De milyen is egy elegáns kert? Na mármost én itt elakadtam, mert volt ugyan elképzelésem, bele is kezdtem ( nagy hiba volt, már megint a türelmetlenségem ) de valahogy semmi sem úgy sült el ahogy akartam. Na de sebaj, ősszel kezdem elölről :) Egy biztos, ami nem hiányozhat az a rózsa, mert ugye az kell minden kertbe, a levendula, mert a kettő együtt remek páros, és sok sok puszpáng ami majd szegélyezi az utakat.
De addig is még újra belevágok inspirálódom egy kicsit, ha van kedvetek tartsatok velem.

Elegáns kőedényeket örökzöldekkel mindenképpen szeretnék, hogy télen se legyen kopár a kert.
Tó helyett itt egészen biztosan csobogó lesz, mert ahhoz túl kicsi a kert, hogy még egy tavat is belezsúfoljak, ez pedig kompromisszumos megoldásnak tökéletes.
Ez a rész mindenképpen marad, bár a nagy tujáknak menniük kell, mert sajnos szinte teljesen elszáradtak, viszont ezáltal egy szép tágas teret kapok majd.
Természetesen a filagória is marad, csak egy elegáns dió lazúrt kap. A két nagy ciprus sorsa, még kérdéses. Kivágni sajnálom őket, de nagyon rossz helyen vannak.
És akkor nézzük mire vágyom még :)

Egy ilyen félig fedett teraszra mindenképpen, a szőlő nevelést már elkezdtem :) A polikarbonát tető is adott, szóval már csak a többi van hátra.
Esetleg valami ilyesmi verzió is szóba jöhet.
Egy ilyen elegáns magas ágyás is örülnék, ha helyet kapna nálunk. a kivitelezőt még keresem.
Kell egy kis fű is, de ehhez rengeteg járólap kell felszedjek, aminek már most jobb ha nekiállok, akkor talán őszig készen leszek.
Természetesen egy rózsakapu, mert egyszerűen gyönyörű, és nagyon romantikus :)
:)
Ez már itt az álom kategória, mert persze ekkora kertem nincs, de kilenc tő levendula már beszerezve.
És még egy virág, ami szerintem egy kertből sem hiányozhat, ami nem más mint a hortenzia.
https://www.youtube.com/watch?v=UF8waBB2ACs
A zenét semmiképpen ne hagyjátok ki! :)

Mit gondoltok elég elegáns, és romantikus lesz?
Eni

Ti küldtétek, Alice kertje.

Tulajdonképpen nem is tudom, hogy történt?:) csak arra emlékszem, hogy a kreatív oldalnak köszönhetem Alicét, aki egyszer csak a barátnőm lett. És nem csak úgy virtuálisan, hanem úgy igazán. Így nemrég ellátogattam hozzá egy kis délutáni piknikre, és hát természetesen fényképeztem, mert Alice kertje is megér ám egy misét! Rengeteg virág, fantasztikus nyugalom, és persze remek társaság.

Az én kedvenc helyem, és nem csak az isteni cseresznye miatt :)
Az asztallapra is érdemes egy pillantást vetni, amit Alice maga tervezett és készített.

Kövirózsa patak.
A  "sziklakert ", rengetek pozsgással.
A legújabb kertrészlet, ami azért is különleges, mert ide a legtöbb növény olyan kőedényekbe kerül, amit Alice maga készít!
Ezekből mindenhova jut bőven, amit én nem is csodálok, mert nagyon mutatósak.
Ki gondolta volna, hogy ennyien megfertőződnek a Manó kert " őrülettel "? :)
Ez azóta már bekerült az RTL Klub híradójába, így az egyik legolvasottabb posztok egyike lett! :) 

Nekem ez a sarok is pillanatok alatt a kedvencem lett, a nagyszerű színválasztás miatt. Szerintem a fehér, és ezüst együtt egy legyőzhetetlen páros! :)
Ugye, hogy igazam van? :)

A család kedvenc helye, amit én egyáltalán nem csodálok.
Még egy kiülő, a változatosság kedvéért :)
Hatalmas leanderekből sincs hiány, amik nagy bánatomra még nem virágoztak, így mindenképpen visszatérek!
Ez aznapra mikor mentem, kinyitotta az első virágát :)
Egy apró, de annál hangulatosabb részlet.
Esővízgyűjtés, ami szintén nagyon ötletesen van megoldva.

Esti hangulat.
Megmondom őszintén, ezt a bejegyzést raktam eddig össze a legnehezebben, mert ebben a kertben tényleg annyi ötlet, ( ez utóbbi szót nem is tudom hányszor használtam :) szépség, látnivaló van, hogy az a rengeteg fotó amit készítettem legalább három bejegyzést kitöltene :)
Így maradjuk abban, hogy folyt. köv. :)
Eni