Pomádé Király ( egy zsúrkocsi ) új ruhája.


Ellenben a mesejátékkan történtekkel, ez a komód valóban új köntösbe öltözött. Mindehhez a megújuláshoz a "köntöst" a  Gold-Lakk Kft.- Festékbolt biztosította a Tikkurila termékpalettájáról.
Ennek tükrében nagyon nagy izgalommal kezdtem neki a munkának, hiszen egy merőben más fajta festékkel kellett dolgoznom mint eddig, így a szabályok is mások voltak. A kezdeti barátkozás után, bátran mondhatom nagyon jól boldogultunk egymással, és a félelmeim is hamar eloszlottak.

A kiinduló pont, ami egy közepes állapotú zsúrkocsi volt, amit ennek tükrében egy picit csiszolni és javítani kellett. Természetesen bármilyen festéket használunk, ez benne van a pakliban, minden szóban forgó legenda ellenére a csiszolás, csak teljesen sérülésmentes bútorokon hagyható el! 
Megmondom őszintén az egyik legnagyobb problémát a színek kiválasztása okozta. Legyen trendi, de mégis semleges, és a vintage stílus kritériumainak is megfeleljen. A képen jól látszik, hogy már az alapozó is színezve van, ami nagyban megkönnyíti a munkát, mert már az alapozáskor látjuk, nagyjából mire számíthatunk, és a fedőképessége is sokkal jobb mint egy hófehér alapozónak. És a színek??? Na annak tényleg csak a fantáziánk szab határt, mert ez esetben színskáláról választunk, így egészen biztosan a nekünk tetsző árnyalatot kapjuk!
Mivel párhuzamosan egy széken is dolgoztam, amivel igen sok gond szokott akadni, az átvérzések ( taninok ) miatt így ezt a fázist ezen mutatom. a kérdéses szék egy réteg alapozó után. És, hogy kell e alapozni? IGEN! Hiszen nem csak a fedőfestéken spórolunk a tapadó réteget is ezzel hozzuk rétre, így biztosítva, hogy a bútor igazán tartós legyen. egyéb esetben nagyon sérülékeny, és alapos waxolás, lakkozás után is simán felpattogzik ha véletlenül ráejtünk valamit. Tudom, tudom, elvileg van olyan festék ami alá nem kell, próbáltam, nekem nem működött, bár lehet, hogy ez az én hibám.
 És néhány kép a teljesség igénye nélkül, egy réteg alapozó, és két réteg fedőfesték után, mindenféle lakkozás és felületkezelés nélkül, mert ha csak nem vizes helyiségbe használjuk ez esetben erre nincs szükség! Azt hiszem amit szerettem volna maximálisan elértem, és ez az a bútorfesték, amire nyugodt szívvel azt merem mondani, hogy akár egy konyhabútor esetén is merem ajánlani!
Belülről.
Megmondom őszintén, a koptatástól ami a vintage hatás elérése érdekében nagyon féltem, mivel nem egy porózus festékről van szó, de mint a mellékelt ábra is mutatja, ez a félelmem teljesen alaptalan volt.
És a végeredmény, már az ideiglenes helyére állítva, mert a zsúrkocsi ELADÓ!
A végére annyira belejöttem a festésbe, hogy a szomszédnénitől örökölt fonott tálcán is teszteltem a festéket :)
És ami a folytatást illeti? Itt még koránt sincs vége a történetnek, mert az 1 literes festék háromnegyede megmaradt ( így az ár érték arány is tökéletes ) így hamarosan egy bőrönd is új "ruhát" kap, a tartósság érdekében szintén ezzel a festékkel. Ezen kívül reményeim szerint még őszig elkészül egy szekreter is, amin azt fogom bemutatni egy gyönyörű stencil segítségével, hogy ez a festék elegáns bútoron is igen jól mutat. a festék és a stencil már addott, már csak egy kis szabadidőt kell csenjek valahonnan :)
Remélem mindenkinek sikerült kedvet csinálnom ehhez az új termékcsaládhoz, és legalább egy bútor erejéig kipróbáljátok:)
A blog facebook oldalához itt csatlakozhatsz, ha nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót.
Amennyiben nem csak a kertek, és a lakberendezés érdekel, hanem Te magad is szeretsz alkotni, dekorálni, netán érdekes workshopokon részt venni, akkor keresd fel és kövesd az EnArt Design Studio facebook oldalát, melyet itt találsz.
Képek: Kreatív Kert - Kreatív Otthon, amik az oldal kizárólagos tulajdonát képezik, így megosztásuk csak linkkel együtt lehetséges!
Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod.
Eni



































Új szerzemények, avagy mindezekre miért van szükségem? :)

Szóval az úgy történt, hogy elindultam két, mindösszesen két muskátliért, pedig szentül megfogadtam, hogy idén nem veszek muskátlit, mert a teleltetéssel mindig gondjaim akadnak. Mást nem is akartam venni, de komolyan nem, viszont ez az elméletem rögtön megdőlt, mikor megláttam egy angol rózsát, majd egy gyönyörű futót, egy tűztövist, a levendulákat, az évelő violát.... és a legszebb az egészben, hogy mindegyiket pontosan meg tudom magyarázni, hogy miért volt, van rá szükségem. Természetesen ezzel már a fiaim is tisztában vannak :)

A két muskátli :)
Illatos angol rózsa, ami szerelem volt első látásra :)
Fehér futórózsa, ami terveim szerint a frissen festett filagória fogja díszíteni. ilyen esetben érdemes illatos fajtát választani.
A muskátli amiért eredetileg indultam ami a műhely bejáratát hivatott díszíteni, egy régi mosdó tálban.
Egynyári margaréta, ami fehér színe miatt, mindenhez illik, és hálásan virágzik egész nyáron.
Tapadókorongos vadszőlő, ami a műhely falára kerül majd, gyönyörű őszi lombszíne miatt. amennyiben nem szeretnénk külön támrendszert kiépíteni, érdemes ezt a fajtát választani.
Tripla virágú petúnia, ami idén felváltotta a muskátlikat a balkonládában, némi tarka repkénnyel és lobéliával társítva.
Ezen kívül velem jött még egy gyönyörű tűztövis, mert tipikus három az egyben növény, illatos virága van, ősszel gyönyörű színes bogyói, és ráadásul örökzöld. Ez a tópartra került, hogy ott is legyen egy olyan növény ami egész évben mutatós. A levendulák, a nyári violák, a mézvirágok, mind mind a kellemes illatról gondoskodnak meleg nyári estéken, ezért én egy kertből sem hagynám ki őket.
Hogy miért is fontos ez egy kertben? Arról egy régebbi posztomban olvashatsz: Kertek és illatok címszó alatt.
A blog Facebook oldalához az alábbi linkre kattintva csatlakozhatsz: https://www.facebook.com/kreativkert?ref=hl, ahol naponta frissülő tartalommal találkozhatsz. Ha mindennap látni szeretnéd, ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót! :) 
Képek: Kreatív Kert - Kreatív Otthon amik az oldal kizárólagos tulajdonát képezik, így megosztásuk csak linkkel együtt lehetséges!
Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal, is megosztod.
Eni



Traszfer és découpage workshop provance-i hangulatban vintage stilusban.

Egy igazán rendkívüli workshop kerül megrendezése május 16-17-én, EnArt Design Studio az szervezésében egy Németországban élő Magyar découpage művész a Pagi Decoplage Art tulajdonosának közreműködésével. 
A két nap elkészített tárgyai hasonló tematikára épülnek, de más más dolgokat készítünk!


A május 16-i workshop pontos programja:
1. Nagymama levendulás kicsi zsákja, a molyok ellen. (10x15cm)
Munkafelület anyagon.
Bevezető a transzfer technikában, egy kis anyagismeret



2. Levendulás vintage kispárna, (24x24cm) magzsák a minden napokra
Munkafelület anyagon.
Provence-i hangulatú, vintage párna készítése transzfer technikával, a kispárna négyzet alakú
itt már egy nagy, vagy több kisebb képből lehet alkotni.



3. Provence-i borhűtő
Munkafelület kerámián.
Választható vintage, vagy rusztikus alap készítése, díszítés szalvétával és transzfer motívummal
árnyékolunk, vagy 
bevezető a klasszikus découpage pittorico technikába.



4. Vintage Quotes (retro falikép, idézettel)
  Munkafelület MDF lapon, kétszínű vintage alap elkészítése
  transzfer technikával díszítünk.



Részvételi díj: 13900,-
 


A május 17-i workshop pontos programja:
1. Lágytojás sapka.
Munkafelület anyagon bevezető a transzfer technikában, egy kis anyagismeret.

2. Romantikus kerek vintage párna, (40 cm) Munkafelület anyagon. Provence-i hangulatú, vintage párna készítése transzfer technikával, a kispárna kerek alakú itt már egy nagy, vagy több kisebb képből lehet alkotni.

3. Provane-i ágymelegítő a múltból (igazi bolhapiaci remek) Munkafelület fémen. Készítünk egy francia shabby chic alapot, ismerkedés découpage effektekkel díszítés szalvétával és transzfer motívummal. Árnyékolunk, vagy bevezető a klasszikus découpage pittorico technikába, vagy csak transzfer technikával díszítünk.

4. Vintage Quotes (retro falikép, idézettel) Munkafelület MDF lapon. Kétszínű vintage alap elkészítése, transzfer technikával díszítünk.

Részvételi díj: 15000,-

A részvételi díj minden anyagot, kelléket magába foglal, Neked kizárólag az étkezést kell megoldani. Mivel a tanfolyam viszonylag hosszú egy másfél órás ebédszünetet is beiktatunk, amit akár a szomszéd pizzériában is eltölthetsz, virágzó gesztenyefák árnyékában. Amennyiben úgy gondolod ezt az időt természetesen a helyszínen is eltöltheted, igazán kellemes környezetben akár a kis kerti tó partján ücsörögve :)
Aki mindkét nap szeretne részt venni a workshopon, egy ajándék tárggyal lesz gazdagabb!
Hozd magaddal a barátnődet is, ( vagy akár a párodat ) mert nem csak egy remek közös napot tölthettek együtt, Neked ez 20 % kedvezményt jelent!:)
Jelentkezni kizárólag emailben lehet, a részvételi díj 50 %-nak befizetésével, a kreativkertkreativotthon@gmail.com email címen.
Mindenkit várunk szeretettel, Eni és Pagi

smile hangulatje